Stat Point Hakkında Rehber

Macera-aksiyon ve dövüş oyunlarında daha çok karşımıza çıkan stat point hakkında rehber niteliğinde bir yazıyı sizin için hazırladık. Bu yazıyla karakterinizi daha hızlı ve daha güçlü hale nasıl getirebilirsiniz bunu amaçlıyoruz.

Stat point yeteneklerin geliştirilmesine dayanan puanlama usulü olarak biliniyor. Bu puanlama sayesinde karakterinizin gücünü, hızını ve bir üst seviyeye çıkmak için gerekli olan puanını arttırmak için verilen yetenek puanının yüksek olması gerekiyor. Genellikle çok oyunculu rol yapma oyunlarında karşımıza çıkan bu yetenek puanlaması karakterin görevlerini yerine getirirken oyunlarda puanlamalar veriliyor.

Online Oyunlarda Sıkça Stat Point Kısaltmaları

Online çok oyunculu rol yapma oyunlarında stat point hakkında rehber yazımızda kısaltmalara yer verilmektedir. 

  • Def kısaltması karakterin defansif yani savunma gücüne ait puanlama
  • Hr kısaltması karakterin rakibine ya da düşmanlarına karşı isabetli vuruş gücünün puanlaması
  • Mp kısaltması karakterin sihir ve büyü yapabilme gücünü gösterir
  • Sr karakterin hızlılık puanlamasını belirtir
  • Acc kısaltması karakterin kesinlik

Stat Point Oyun Türleri

MMORPG ve RPG çoklu rol yapma oyunu olarak adlandırılan stat point hakkında rehber birden fazla gerçek karakterin katılımıyla gerçekleşen oyunlarda sıkça kullanılıyor.

Strateji dövüş oyunlarının yanı sıra multiplayer oyunlarda da bu yetenek puanlamasına yer verildiğini sıkça görüyoruz. Böylece karakterlerin bir üst seviyeye çıkmasında yetenek puanının kendisine kazandıracağı hız ve güç oranının yanında sahip olacağı saldırı ve savunma araçlarının da ekipman oranını belirtir. Stat point özelliği sıklıkla yer alan bu kısaltmalara sahiptir.

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*